LETNJA KREM ČORBA OD TIKVICA I KROMPIRA

recept 012 … a detektivi traže!

Sastojci:

• ½ kg tikvica

• 250 gr krompira

• 1 crveni luk

• malo maslaca i malo maslinovog ulja

• 1 češanj belog luka

• malo peršuna

• 1 litar supe od povrća (može i vode)

Priprema:

Na malo maslinovog ulja i malo maslaca prodinstajte 1 crveni luk na laganoj vatri. Kad luk splasne dodajte narezane tikvice i krompir, te ih malo prodinstajte. Dodajte sitno naseckani češanj belog luka i malo peršuna i nakon nekoliko minuta kad ova dva začina puste svoj miris, dodajte kašičicu brašna, promešajte i zalijte sa supom od povrća. Neka se sve skupa kuva pola sata, pa onda dobro izmešajte štapnim mikserom.

Po želji možete dodati malo pavlake za kuvanje, začinite mlevenim belim biberom i poslužite.

Advertisements

3 comments

  1. Super je čorbica, samo mi jako smeta luk. Zašto svi naši recepti počinju sa „jednom glavicom luka“, kada sve može i bez njega?

    Imam sušeni vlašac, koji je mnogo lakši za stomak a i ne miriši u stanu kao crni luk.

    Izvini, ovo nije kritika, već, donekle, i savet. I beli luk može svako sebi da stavi u tanjir, kao so (sušeni i mleveni).

    Hvala ti na receptu!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s