Spanać sa kajmakom

recept 013 … a detektivi traže!

Kada je mornar Popaj dolazio u moj grad sa sobom je poneo i mirise svežeg spanaća…

Potrebno je:

1kg spanaća

1 čaša (200gr) kajmaka

3-5 čena belog luka

2-3 kaike ulja

kocka putera

2 kašike brašna

1-2dl mleka

biber, so, drugi začini po želji (ja koristim neizostavni bosiljak, origano, peršun)

Priprema:

Očistiti i oprati spanać i iseći ga na rezance. Popariti ga vrelom vodom i kuvati na tihoj vatri. Tokom kuvanja dodati ulje. Kada spanać bude skuvan ocediti ga.

Istopiti puter na ulju i dodati brašno i sitno seckan beli luk, pržiti minut-dva uz stalno mešanje da brašno ne zagori. Zaprška treba da ostane svetla. Dodati iseckan spanać i dobro izmešati. Dodati začine po želji. Pržiti na tihoj vatri uz malo vode ili mleka. Kada bude spanać bude upržen dodati čašu kajmaka, a ko ne voli ne doda kačkavalj, pavlaku ili kiselo mleko. Jelo se može jesti i toplo i hladno.

Druga varijanta je da dodate ili makarone ili kuvani krompir. A umesto spanaća možete koristiti blitvu, koprivu i sl.

Prijatno!

Advertisements

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s