Palačinke sa makom

 

 

Potrebno za pripremu:
300 gr mleka
3 kašike meda
200 gr maka
100 gr prezli
cimet, limun, suvo grožđe
Testo za palačinke: 
200 g brašna
2 jajeta
2 kašike ulja
200 ml mleka
prstohvat soli

Kada napravite smesu za palačinke obavezno je ostavite pola sata da nabubri.
Palačinke će onda biti mekše i ukusnije.

Testo ispecite, a zatim premažite palačinke ovim filom:
skuvati med i mleko, zatim dodati cimet i mak i na kraju izrendati koru limuna.
Mešati do vrenja, potom skloniti sa vatre.

palačinke2

Advertisements

One comment

  1. Kada sam svojoj prijateljici rekao da volim palačinke sa makom, veoma me začuđeno gledala….
    Mada, volim ih u onoj najprostijoj varijanti…mleveni mak pomešan sa šećerom i pravac palačinka, ali ne odbijam ni tvoju varijantu 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s