Radosna pita

 

 

Ovo zapravo i nije klasicna pita, ali ja volim da je pravim iz razloga sto obozavam masno testo. Dakle, za ovaj recept nam je potrebno masno testo.

Masno testo – potrebno:

200gr margarina

100gr brasna

prstohvat soli

Masno testo – priprema:

Zamesimo testo od navedenih komponenti i ostavimo da malo odstoji. Od omeksalog margarina, brasna i soli umesimo masno testo. Razvijemo obicno testo  u obliku kvadrata.  Namazemo 2/3 testa celokupnom kolicinom , preklopimo prvo nemazani deo, a onda preko namazani. Preklapamo jos dva puta sa pauzom od 15 minuta.Razvijemo testo i pravimo sta god zelimo.

Potrebno za radosnu pitu:

200g mariniranog paradajza iz tegle

1 plavi patlidzan

1 kriška tvrdog, slanog sira

kocka maslaca

ruzmarin, bosiljak, s

Priprema radosne piteo, biber, začin po želji

Razvijte masno testo u pleh u vidu kalupa, tako da krajevi vire van tepsije. Kora neka bude deblja. Plavi patlidžan iseći na tanke listove i izgrilovati na teflonu sa sve korom.U kalup od testa staviti marinirani paradajz, grilovani patlidžan, sir na kocke, maslac na kocke, ruzmarin, bosiljak i ostale začine po želji. Zatvoriti testo krajevima koji vise van pleha. Poprskati ulje i peći na srednjoj vatri oko pola sata.

Ovo jelo služiti dok je vruće i hrskavo uz ohladjeni Merlot.

Bon appetit

trenton-tomato-pie-3

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s