ŠARMANTNO SMOTANE TIKVICE SA SLANINOM

 

POTREBNO JE:

 

½ kg tikvica

300gr slanine

1 jaje

4 žumanca

1 čaša martinija

5dl belog vina

200gr sira

5dl mleka

 

 

PRIPREMA:

Izrezati tikvice na tanke listove i nauljiti ih. Ostaviti ih da odstoje par minuta. U drugu posudu stavite čašu martinija, čašu belog vina, 4 žumanca i 1 jaje. Izmiksajte sastojke. U tiganj staviti čašu i po belog vina i sastojke kuvati dok se masa ne zgusne. U šerpu istopite sir uz začine – izmrviti sveži sir u šerpu i preliti svežim mlekom, kuvati na slaboj vatri, sve dok se surutka ne odvoji iz sira. Na tiganju proprziti listiće slanine. Listove tikvica poređati jedan do drugog, na njih staviti topljeni sir i slaninu i uviti kao sarmu, a zatim ih preliti belim vinom i peći u rerni dok ne porumeni.

 

NAPOMENA:

Nkada ne uljiti tiganj u kome ćete da pržite tikvice da se ne zalepe.

 

 

 

Bon appetit !

 

zucchini-rolls-pepper-bacon-cheese-18303199

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s